banner
tekening2

"Langs de bastions van de Zon en de Maan"
Cultuurhistorische reis naar het Sultanaat Oman (14 dagen)

Oman is een van de meest fascinerende en veilige landen in het Midden-Oosten met een strategische ligging aan de zuidoostelijke kust van het Arabische schiereiland, aan de monding van de Perzische Golf.
Vanwege de strategische ligging ten opzichte van belangrijke maritieme routes heeft het land sinds de oudheid als een magneet gewerkt op wereldmogendheden. De Perzen, Ottomanen, Afrikanen en Portugezen deden het land aan en hebben de kunst en cultuur van het land op unieke wijze beÔnvloed.

In tegenstelling tot de meeste Arabische Golflanden heeft het land een rijke cultuur en geschiedenis die – zoals blijkt uit archeologische opgravingen- teruggaat tot 8000 jaar geleden. De schitterende forten en paleizen, eeuwenoude tombes, middeleeuwse dorpen en ingenieuze watersystemen geven hiervan blijk en worden op smaakvolle wijze geŽerd in sublieme hedendaagse architectuur.

Het land heeft bovendien een zeer gevarieerd landschap met wonderschone Wadi’s, spectaculaire berglandschappen, oranje zandduinwoestijnen en groene valleien.

We hebben een 14-daagse reis samengesteld die recht doet aan deze grote diversiteit aan natuur en cultuur in Oman. Een gevarieerde reis die begint in de sfeervolle hoofdstad van Oman, Muscat, die enkele schitterende musea en architectonische meesterwerken in zich herbergt.

We rijden via de prachtige kustroute van de Arabische Zee naar de havenstad Sur die sinds de vroege middeleeuwen als een belangrijke handelspost diende.
Via wonderschone wadi’s vervolgen we de route naar de oranje zandduinen waar we overnachten in een comfortabel woestijnkamp.

We bezichtigen de sfeervolle middeleeuwse hoofdstad van Oman, Nizwa, en de monumentale forten van Bahla en Jabrin met de prachtige audiŽntiezaal van de Zon en de Maan.

Excursies naar verlaten middeleeuwse dorpen, afgelegen Sufi gebedshuizen en eeuwenoude tombes brengen ons terug in de tijd.

We sluiten af met een spectaculaire route door het gebergte van de Zon, Jebel Shams, met zijn panoramische uitzichten en pittoreske dorpjes.

Kortom een gevarieerd reisprogramma waarin cultuur- en natuurschoon elkaar afwisselen en versterken.


Cultuurhistorische reisleiding op academisch niveau:

De reis wordt begeleid door Noyan Sahami die tijdens de reis met zijn verhandelingen de oudheid tot leven weet te wekken en door zijn kennis van de taal en cultuur vele deuren voor u weet te openen.

Tijdens de reis krijgt u uitgebreide tekst en uitleg over de geschiedenis en politiek van Oman en de omringende landen op het Arabische schiereiland.

Op een toegankelijke en meeslepende wijze wordt inzicht verschaft in de vroeg- en laatmiddeleeuwse, koloniale en moderne geschiedenis van het land en de regio.

Ook staan we stil bij de prachtige Islamitische en pre-islamitische kunst en -architectuur van Oman.

Bij deze reis zijn vele excursies inbegrepen die afhankelijk van het gebied in het teken staan van de natuur, de architectuur, de historie of het leven van alledag in Oman.

Naast de vele interessante excursies en verhandelingen is er in de steden voldoende tijd voor individuele activiteiten. De excursies zijn zodanig gepland dat u vaak een deel van de dag op eigen gelegenheid op pad kan.

Er worden soms gezamenlijke maaltijden geÔnitieerd, maar u kunt in alle vrijheid uw avond naar eigen wens invullen en gezellig in een plaatselijk restaurant aanschuiven.

Cursussen voorafgaand aan de reis:

Om goed voorbereid aan uw reis te beginnen, kunt u kosteloos deelnemen aan een Cursus Voorbereiding Oman. In deze cursus maakt u aan de hand van een PowerPoint presentatie kennis met de geschiedenis van het pre-islamitische en islamitische Oman en de regio.

Deze cursus ziet erop toe dat u de bezienswaardigheden tijdens de reis in hun historische context kunt plaatsen.

Daarnaast kunt u kosteloos deelnemen aan een inleidende cursus Arabisch op Reis.
Deze cursus stelt u in staat om het Arabische schrift te kunnen ontcijferen en tijdens uw bezoek enkele zinnen te spreken met de plaatselijke bevolking die daardoor aangenaam zal worden verrast.

Algemene lezingen
Naast deze voorbereidende bijeenkomst organiseert Parsaban regelmatig algemene lezingen voor de reizigers.

Lees meer over het aanbod van onze lezingen op dit moment >>>

map

Reisroute:

Dag 1
Amsterdam - Muscat

Dag 2
Muscat, stadsexcursie

Dag 3
Muscat, stadsexcursie

Dag 4
Muscat - Sur (via o.a. Wadi Shab)

Dag 5
Sur (stadsexcursie)

Dag 6
Sur - Wadi Bani Khalid - Wahiba Sands Woestijn

Dag 7
Wahiba Sands - Nizwa (via Ibra)

Dag 8
Nizwa
Excursie stad en omgeving

Dag 9
Nizwa
Excursie Jabrin kasteel, Husn Al Fiqain, Birkat Al Mawz

Dag 10
Nizwa
Excursie Beehive Graftomben (UNESCO) & Al Hamra

Dag 11
Nizwa - Bahla Fort- Mussanah (via bergroute)

Dag 12
Musanna
Excursie Al Hamza, Nakhal Fort en warmwaterbron

Dag 13
Mussana (vrije dag)

Dag 14
Mussana - luchthaven Muscat - Amsterdam

klik op de kaart voor
foto.jpg.2-1
item4

Reisleiding P9251566

Noyan Sahami is oprichter van Parsaban en begeleidt sinds 2008 met succes cultuurhistorische reizen voor Parsaban naar landen in het Midden-Oosten, Kaukasus en Centraal AziŽ.

Hij is een geboren verhalenverteller en beschikt over een brede kennis van de geschiedenis, kunst en religie van de landen die Parsaban aandoet. Hij is geboren en getogen in Iran en woont nu ruim 30 jaar in Nederland.

Hij beheerst de Nederlandse en Farsi taal vloeiend en heeft in Nederland gewerkt als beŽdigd tolk en vertaler en docent interculturele communicatie.
Ook beheerst hij de Engelse, Spaanse en Arabische taal.

Hij geeft cursussen en lezingen over uiteenlopende thema’s, waaronder de kunst en geschiedenis van de Zijderoute, de geschiedenis en politiek van het Midden Oosten en de oosterse (Islamitische ) kunst en architectuur.

Hij beschikt over een unieke kennis van westerse en oosterse iconografie, oosterse epigrafie, islamitische kalligrafie en andere vormen van ornamentale decoraties in oude en moderne architectuur.

© PARSABAN, 2008-2021