banner
IMG1021

Rijk van oli(e)banum
Cultuurhistorische reis naar de VAE en Oman

Parsaban organiseert een nieuwe combinatiereis langs culturele, historische en landschappelijke hoogtepunten in de jonge staten van de VAE en Oman. Deze reis is een boeiende belevenis met bijzondere contrasten.

De reis start in Abu Dhabi met een bezoek aan het indrukwekkende museum ‘Louvre Abu Dhabi’ en de schitterende moskee van Sjeik Zayed.

Vanuit Abu Dhabi reizen we via de groene traditionele oase-stad Al Ain (UNESCO) naar Sharjah met het prachtige museum van islamitische kunst en cultuur.

Via een mooie route langs dunbevolkte vissersdorpjes vervolgen we onze weg naar het befaamde schiereiland van Oman, Musandam. Hier varen we met een dhow langs de prachtige fjordenkust en rijden we met terreinwagens de ruige bergruggen op met panoramische uitzichten over het schiereiland en de straat van Hormuz.

Vanuit Musandam vliegen we naar het zuidelijkste puntje van Oman, Dhofar.
Dit hele gebied is door UNESCO op de werelderfgoedlijst geplaatst vanwege haar historisch belang voor de wierookroute. We bezoeken hier de meest indrukwekkende UNESCO -sites en de wonderschone natuur. Vanuit Dhofar rijden we naar het eiland Masirah via een spectaculaire route langs ongerepte natuur dwars door gebied waar de moderne wereld nog niet haar intrede heeft gedaan.

Het kostbare wierookhars, olibanum, dat zorgde voor een ongekende luxe in de oudheid, maakte plaats voor aardolie en gas en zorgde voor een supersnelle evolutie naar een welvaarsstaat. De unieke contrasten die hierdoor zijn ontstaan ervaart u tijdens deze bijzondere reis.

Cultuurhistorische reisleiding op academisch niveau:

De reis wordt begeleid door Noyan Sahami die tijdens de reis met zijn verhandelingen de oudheid tot leven weet te wekken en door zijn kennis van de taal en cultuur vele deuren voor u weet te openen.

Tijdens de reis krijgt u uitgebreide tekst en uitleg over de geschiedenis en politiek van Oman en de omringende landen op het Arabische schiereiland.

Op een toegankelijke en meeslepende wijze wordt inzicht verschaft in de vroeg- en laatmiddeleeuwse, koloniale en moderne geschiedenis van het land en de regio.

Ook staan we stil bij de prachtige Islamitische en pre-islamitische kunst en -architectuur van Oman en de VAE.

Bij deze reis zijn vele excursies inbegrepen die afhankelijk van het gebied in het teken staan van de natuur, de architectuur, de historie of het leven van alledag.

Naast de vele interessante excursies en verhandelingen is er in de steden voldoende tijd voor individuele activiteiten. De excursies zijn zodanig gepland dat u vaak een deel van de dag op eigen gelegenheid op pad kan.

Er worden soms gezamenlijke maaltijden geÔnitieerd, maar u kunt in alle vrijheid uw avond naar eigen wens invullen en gezellig in een plaatselijk restaurant aanschuiven.

Cursussen voorafgaand aan de reis:

Om goed voorbereid aan uw reis te beginnen, kunt u kosteloos deelnemen aan een Cursus Voorbereiding Oman en de VAE. In deze cursus maakt u aan de hand van een PowerPoint presentatie kennis met de geschiedenis van beide landen en de regio.

Deze cursus ziet erop toe dat u de bezienswaardigheden tijdens de reis in hun historische context kunt plaatsen.

Algemene lezingen
Naast deze voorbereidende bijeenkomst organiseert Parsaban regelmatig algemene lezingen voor de reizigers.

Lees meer over het aanbod van onze lezingen op dit moment >>>

.

P2180604

Reisroute:

Dag 1
Amsterdam - Abu Dhabi

Dag 2
Abu Dhabi, stadsexcursie

Dag 3
Abu Dhabi - Al Ain (UNESCO)

Dag 4
Al Ain - Sharjah

Dag 5
Sharjah - o.a. Jazirat Al Hamra -
Khasab

Dag 6
Khasab - dhowcruise Khor Simm - Khasab

Dag 7
Khasab - Jebel Harim (4x4 wd)- binnenlandse vlucht naar Salalah

Dag 8
Salalah (stadsexcursie en de opgravingen van Al Balid (UNESCO)

Dag 9
Salalah - excursie o.a. Shisr/Ubar (UNESCO)

Dag 10
Salalah
Excursie Ayn Garziz, Nabi Ayub en Moghsail


Dag 11
Salalah - Mirbat
via Samhuram, mausoleum Mohammed Bin Ali

Dag 12
Mirbat - Ad Duqm (via de kustroute)

Dag 13
Duqum - eiland Masirah

Dag 14
Masirah-Sinaw-Nizwa

Dag 15
Nizwa en/of omgeving

Dag 16
Muscat - Amsterdam

klik op de kaart voor
foto.jpg.2-1

Reisleiding P9251566

Noyan Sahami is oprichter van Parsaban en begeleidt sinds 2008 met succes cultuurhistorische reizen voor Parsaban naar landen in het Midden-Oosten, Kaukasus en Centraal AziŽ.

Hij is een geboren verhalenverteller en beschikt over een brede kennis van de geschiedenis, kunst en religie van de landen die Parsaban aandoet. Hij is geboren en getogen in Iran en woont nu ruim 30 jaar in Nederland.

Hij beheerst de Nederlandse en Farsi taal vloeiend en heeft in Nederland gewerkt als beŽdigd tolk en vertaler en docent interculturele communicatie.
Ook beheerst hij de Engelse, Spaanse en Arabische taal.

Hij geeft cursussen en lezingen over uiteenlopende thema’s, waaronder de kunst en geschiedenis van de Zijderoute, de geschiedenis en politiek van het Midden Oosten en de oosterse (Islamitische ) kunst en architectuur.

Hij beschikt over een unieke kennis van westerse en oosterse iconografie, oosterse epigrafie, islamitische kalligrafie en andere vormen van ornamentale decoraties in oude en moderne architectuur.

 

 

 

© PARSABAN, 2008-2021